Batch #5: En sjakkmesters weissbier

Foto av unsplash-logo Alex Holyoake

Denne ølen ble brygget onsdagen da Magnus Carlsen ble verdensmester i sjakk for fjerde gang på rad! Målet med ølen var egentlig bare å teste en gjær som tåler høy gjæringstemperatur, da jeg foreløpig ikke har noe kjøleskap til å gjære i. Gikk for weissbier-oppskriften til Bryggselv.no og byttet ut gjæren med Belgian Triple Yeast, gjæres på 18-28 grader. Perfekt for leiligheten min.

Dette var andre gang jeg brygget i kjele, og som jeg nevnte i forrige batch, så sleit jeg litt med å holde riktig temperatur. Derfor tenkte jeg å bruke en annen plate denne gangen, men var kanskje til og med vanskligere nå. Var flere ganger oppe i 75 grader, før jeg klarte å få stabilisert den på 70 grader. Så vi får se hvordan dette går. Øl blir det nok uansett.

Eksperimenterte litt med gjæringen også denne gangen. Hadde den to dager i kjellerboden hvor det er rundt 14 grader, før jeg flyttet den til boden i leiligheten hvor det er 23 grader. Den store varmen er det ikke, så kanskje jeg tester badet neste gang.

Ellers vil jeg bare nevne at jeg gikk for en tre-deling av oppskriften, og ikke en fire-deling. Noe jeg syns fungerte bra.

Brygget 28.11.2018
Meskevann 6l
Skyllevann 6l
Før kok N/A
Etter kok 7l
OG 1.050
FG 1.008
ABV 5.6%
Flasket 13.12.2018
Flasker 19 stk, 6l
- 0,33l 19 stk
Ferdig 16.01.2019

Oppskrift finner du på bryggselv.no.

bryggenotater

Ble brukt en annen gjær enn nevnt i oppskriften, nemlig M31 Belgian Tripel gjær fra Mangrove Jack’s.