Når jeg skulle kjøpe malt til Mer De Montagne misforstod selgeren meg og trodde jeg ville ha basen delt i tre. Ikke at jeg bare skulle ha en tredje-del av den. Så i stedet for å returnere den ekstra malten tenkte jeg heller å prøve tre forskjellige gjær. Dette er det tredje “forsøket”, og jeg gikk for Mangrove Jack’s West Coast (M44) gjæren. Planen er også å tilsette korianderfrø etter 7 dager, for å prøve å krydre ølen litt. Blir spennende å se, usikker på hvor mye jeg skal ha oppi, men kjøpte en pakke på 100g.
Kan også nevne at dette var første gang jeg brukte det nye oksygeneringssettet mitt, noe jeg syns var veldig enkelt å bruke. Litt usikker på hvordan det skal fungere, men fulgte oppskriften jeg hadde fått, med få synlige bobler (man ønsker jo at vørteren skal ta til seg oksygenet), og flytte rundt på steinen som boblene kommer ut fra. Har laget et lite innlegg med bilde om settet.
Brygget | 15.12.2018 |
Meskevann | 7l |
Skyllevann | 6l |
Før kok | N/A |
Etter kok | 7,5l |
OG | 1.047 |
FG | 1.010 |
ABV | 4.92% |
Flasket | 29.01.2019 |
Flasker | 21 a 0,33l |
Ferdig | 09.02.2019 |
Oppskrift finner du på bryggselv.no.
bryggenotater
Det ble brukt Mangrove Jack’s US West Coast (M44) gjær, selv om det er samme base som Mer De Montagne, og Saison Rustique som ble satt i går.