Litt familiebrygging i romjula med brødrene, aka et sammarbeid mellom Slephend Bryggeri, Ting Tar Tid, og eldste bror. Denne gangen ble det en britisk pub-klassiker, fra Bryggselv (som vanlig). Som vanlig gikk ikke alt etter planen.
Vi skulle bare ha 15l vann å meske med, som gjorde at maltgrøten ble ganske tykk. Derfor kunne vi ikke ha pumpa gående kontinuerlig, og vi måtte stadig røre rundt i mesken. Heldigvis ble det bedre mot slutten av meske tiden.
Under kokingen, så husket vi humlepose på første humletilsetning(!), men ikke den andre. Så så klart hadde vi problemer med pumpa når vi skulle kjøle ned vørteren. Heldigvis ikke større problemer enn at vi klarte å få den til å gå igjen. Vi måtte bare rense låsen en gang.
Brygget | 28.12.2018 |
Meskevann | 15l |
Skyllevann | 20l |
Før kok | 26.5l |
Etter kok | 26l |
OG | 1.051 |
FG | 1.010 |
ABV | 5.38% |
Flasking | 06.01.2019 |
Flasker | 33 stk a 21,5l |
- 0,75l | 19 stk |
- 0,5l | 13 stk |
- 0,33l | 1 stk |
Ferdig | xx.02.2019 |
Oppskrift finner du på bryggselv.no.
bryggenotater
Vi endte opp med å bruke den flytende gjæren fra oppskriften, nemlig White Labs WLP002.