Det ble ikke langt inn i 2019 før jeg satt mitt første brygg! Kjøpte inn tre batcher av weissbier før helgen, for å eksperimentere med bær og te.
Første ble satt i dag, og jeg trodde alt hadde gått bra, helt til jeg målte OG’en etter nedkjøling, jeg hadde havnet på 1.036, som er godt under 1.053-58 som var målet. Etter å ha lest i Brygg mer øl! visste jeg at dette er noe jeg kunne ha sjekket under meskingen, så kanskje på tide å begynne med det.
Uansett, dagens brygg får bli som det blir. Tilsetter ikke frukt i denne, men prøver heller med solbærte jeg har liggende i skapet. Planlagt tilsatt når ølet skal flaskes.
Brygget | 01.01.2019 |
Meskevann | 6l |
Skyllevann | 6l |
Før kok | N/A |
Etter kok | 8,5l |
OG | 1.036 |
FG | 1.007 |
ABV | 3.81% |
Flasket | 16.01.2019 |
Flasker | |
- 0,33l | 26,5 stk |
Ferdig | 19.02.2019 |
Oppskrift finner du på bryggselv.no.
bryggenotater
Ble brukt en annen gjær enn nevnt i oppskriften, nemlig M20 Bavarian Wheat gjær fra Mangrove Jack’s.
flaskenotater
Før flasking ble det tilsatt Blackcurrant te fra Ahmad Tea, brukte 17 poser i 1l kokende vann. Dette endte opp med å bli 0,8l te, som så ble blandet ut i ca 7,5l vørter.