Batch #16: Rustikk koriander

Foto av unsplash-logo Tomasz Olszewski

Ble ikke lange tiden mellom brygg 15 og 16. Denne gangen ble det et sammarbeid mellom Slephend bryggeri (brodern) og Ting Tar Tid (meg). Han hadde lyst til å sette en saison så vi prøvde oss på Saison Rustique, som jeg jo har prøvd å lage tre ganger før. Først med Bergsjøvann, og så med Oslovann, ingen av gangene vil jeg si den ble veldig vellykket, så er veldig spent nå!

Selve bryggingen gikk ganske greit, ble litt mye vann til kok, så håper ikke det påvirker for mye. Ellers så tenker jeg å tappe av en liten bøtte for å tilsette koriander i den. For prøvd meg før med Saison Rustique og koriander og den ble ganske bra, men litt for mye koriander. Så nå blir det å prøve i mindre doser.

Brygget 28.02.2019
Meskevann 20l
Skyllevann 12l
Før kok N/A
Etter kok 27l
OG 1.053
FG 1.006
ABV 6.17%
Flasket N/A
Ferdig N/A

Oppskrift finner du på Bryggselv.no

bryggenotater

Som jeg ofte gjør, så ble denne batchen også delt. 13l gikk til basen, mens 4l ble brukt til koriander, og 4l ble brukt til Amoretti Red sour cherry.

smaksrapport

Korianderblandingen denne gangen var halvparten av hva jeg hadde forrige gang. Altså 25g korianderfrø til 4l øl. Dette var et mye bedre blandingsforhold, som ga en mer nyansert koriandersmak!