Hadde en ny runde med å lage mjød, da jeg hadde en kompis som hadde lyst til å prøve. Jeg hadde også lovet min svigersøster å lage mjød på vindruene hennes, så dette var en god anledning for å slo to fluer i en smekk.
Planen for min batch er å tilsette en del knuste vindruer i en 2l glasskrukke sammen med ferdiggjæret mjød. Slik som jeg har gjort for mjød batch #3 og #4. Litt usikker på mengden enda, da jeg har fått to forskjellige typer druer.
Blandet ut en pakke Mangrove Jack’s Mead Yeast M05 i 2dl vann, og så fordelte 1dl i min batch, og 1dl i Skjalg sin batch.
femte batch
Satt | 03.11.2023 |
Vann | 3l |
Honning | 1,5kg |
Must | 4l |
OG | 1.112 |
FG | 1.003 |
ABV | 15.80% |
Flasket | 02.06.24 |
Ble brukt skogshonning fra Kjartans.
Skjalg
Satt | 03.11.2023 |
Vann | 3,65l |
Honning | 2kg |
Must | 5l |
OG | 1.128 |
FG | 1.016 |
ABV | 16.85% |
Flasket | 15.02.2024 |
Ble brukt sommerhonning kjøpt på Finn.no.
bryggenotater
03.11.23 - Satt til gjæring, og begynte å gjære etter 4 timer.
18.12.23 - Drept gjær og målt FG. Brukt alternativ/moderne ABV formel for utregning (ABV =(76.08 * (og-fg) / (1.775-og)) * (fg / 0.794)).
15.02.24 - Flasket Skjalg sin mjød. Min ble tilsatt druer.
02.06.24 - Flasket endelig den femte mjøden med druer. Flott farge! Med druene hadde FG gått opp til 1.016.
smaksrapport
Frisk smak som gir hint av husholdningsaft og tydelig profil av honning.