Batch #25: Den femte mjød

Foto av unsplash-logo Cristina Marin

Hadde en ny runde med å lage mjød, da jeg hadde en kompis som hadde lyst til å prøve. Jeg hadde også lovet min svigersøster å lage mjød på vindruene hennes, så dette var en god anledning for å slo to fluer i en smekk.

Planen for min batch er å tilsette en del knuste vindruer i en 2l glasskrukke sammen med ferdiggjæret mjød. Slik som jeg har gjort for mjød batch #3 og #4. Litt usikker på mengden enda, da jeg har fått to forskjellige typer druer.

Blandet ut en pakke Mangrove Jack’s Mead Yeast M05 i 2dl vann, og så fordelte 1dl i min batch, og 1dl i Skjalg sin batch.

femte batch

Satt 03.11.2023
Vann 3l
Honning 1,5kg
Must 4l
OG 1.112
FG 1.003
ABV 15.80%
Flasket 02.06.24

Ble brukt skogshonning fra Kjartans.

Skjalg

Satt 03.11.2023
Vann 3,65l
Honning 2kg
Must 5l
OG 1.128
FG 1.016
ABV 16.85%
Flasket 15.02.2024

Ble brukt sommerhonning kjøpt på Finn.no.

bryggenotater

03.11.23 - Satt til gjæring, og begynte å gjære etter 4 timer.

18.12.23 - Drept gjær og målt FG. Brukt alternativ/moderne ABV formel for utregning (ABV =(76.08 * (og-fg) / (1.775-og)) * (fg / 0.794)).

15.02.24 - Flasket Skjalg sin mjød. Min ble tilsatt druer.

02.06.24 - Flasket endelig den femte mjøden med druer. Flott farge! Med druene hadde FG gått opp til 1.016.

smaksrapport

Frisk smak som gir hint av husholdningsaft og tydelig profil av honning.