Batch #25: Den femte mjød

Foto av unsplash-logo Cristina Marin

Hadde en ny runde med å lage mjød, da jeg hadde en kompis som hadde lyst til å prøve. Jeg hadde også lovet min svigersøster å lage mjød på vindruene hennes, så dette var en god anledning for å slo to fluer i en smekk.

Planen for min batch er å tilsette en del knuste vindruer i en 2l glasskrukke sammen med ferdiggjæret mjød. Slik som jeg har gjort for mjød batch #3 og #4. Litt usikker på mengden enda, da jeg har fått to forskjellige typer druer.

Blandet ut en pakke Mangrove Jack’s Mead Yeast M05 i 2dl vann, og så fordelte 1dl i min batch, og 1dl i Skjalg sin batch.

femte batch

Satt 03.11.2023
Vann 3l
Honning 1,5kg
Must 4l
OG 1.112
FG N/A
ABV N/A
Flasket N/A

Ble brukt skogshonning fra Kjartans.

skjalg

Satt 03.11.2023
Vann 3,65l
Honning 2kg
Must 5l
OG 1.128
FG N/A
ABV N/A
Flasket N/A

ble brukt sommerhonning kjøpt på Finn.no.

bryggenotater

03.11.23 - Satt til gjæring, og begynte å gjære etter 4 timer.

smaksrapport

TBD