To brygg på en helg blir nok ikke vanlig, men etter en prat med en sykkelkompis om brygging av små batcher måtte jeg bare prøve. Så i dag prøver jeg meg på en enkelt humlet Lucky Jack fra Lervig. Enkelt humle ble valgt for å slippe å bruke 4g av fire forskjellige typer, og da sitte igjen med 96g humle i hver pose.
Dette er også første gangen jeg brygger med kjele helt alene, og merket fort utfordringen med å få riktig mesketemperatur. Oppskriften spesifiserte 66°C, men jeg hadde nok mer 70°C. Ellers så kan man merke seg at man mesker med 3l vann, som er ganske lite, men heldigvis brant jeg ikke malten i bunnen av kjelen.
Kokingen gikk egentlig greit, og med bare en type humle, så ble alt tilsatt når det var 60 minutter igjen av koken. Kjøling er jo alltid litt utfordrende når man skal gjøre det i vasken, men jeg hadde hatt en 10l bøtte med vann stående ute i nestne 0 grader i en del timer, og det hjalp til å kjøle kjapt ned.
Brygget | 25.11.2018 |
Meskevann | 3l |
Skyllevann | 4l |
Før kok | N/A |
Etter kok | 3,5l |
OG | 1.052 |
FG | 1.015 |
ABV | 4.98% |
Flasket | 09.12.2018 |
Flasker | 9 stk a 0,33l |
Ferdig | 13.01.2019 |
Oppskrift finner du på bryggselv.no.
bryggenotater
Litt lite øl til gjæring, så en femtedel av opprinnelig oppskrift blir litt lite. Jeg er heller ikke så god på å treffe effektiviteten.