Dette er første brygg som ble kjøpt for å bruke opp noe av resthumla jeg har liggende i fryseren. Fortsatt 60g igjen, så litt flere brygg blir det. Jeg valgte også å gå for New World Strong Ale M42 som gjær, i stedet for den oppskriften sa. Mest for å se hva som skjer, da jeg ikke tror det er nok sukker i malten til at jeg kan nå en høy alkoholprosent med denne gjæren. Spennende blir det uansett!
Kjøpte også en pakke med lakrisrot som jeg tenker å blande oppi etter 7 dager.
| Brygget | 29.12.2018 |
| Meskevann | 5,5l |
| Skyllevann | 6l |
| Før kok | N/A |
| Etter kok | 7,5l |
| OG | 1.035 |
| FG | 1.006 |
| ABV | 3.64% |
| Flasking | 16.01.2019 |
| Flasker | |
| - 0,33l | 21,5 stk |
| Ferdig | 19.02.2019 |
Oppskrift finner du på bryggselv.no.
bryggenotater
Traff et godt stykke under forventet gravity, usikker på hvorfor. Ble brukt en annen gjær enn nevnt i oppskriften, nemlig M42 New World Strong Ale gjær fra Mangrove Jack’s.