Batch #18: Pumpkin Ale

Foto av unsplash-logo Josh Couch

Endelig ble det litt brygging på meg også! Nå er det 6 måneder siden sist, og jeg merket at jeg gledet meg. Var litt usikker på hva jeg skulle brygge denne gangen, men kom på at jeg hadde kjøpt inn en Pumpkin Ale i fjor, og nå som det snart er Halloween så passet jo det veldig bra!

Brygget 29.09.2019
Meskevann 20l
Skyllevann 16l
Før kok 27l
Etter kok 21l
OG 1.046
FG 1.010
ABV 4,7%
Flasket 16l
Ferdig 23.11.2019

Oppskriften er fra Olbrygging.no, men ligger ikke ute på nettet.

bryggenotater

Bryggingen gikk ganske enkelt og greit. Bruke Grainfather-appen til å regne ut mengde meske- og skyllevann. Endte opp med å bruke 10l kaldt vann, og 6l varmt vann, da jeg glemte å varme opp vann på forhånd. Stuck mash ble det også, selv med ekstra mye riskorn. Håper ikke det påvirker smaken for mye, var i hvert fall tydelig gresskarsmak av vørteren! Mye bunnfall kommer det nok også til å bli.