Ølcocktail: Black & Tan

Min black & tan øl

Ikke alle øl kan brygges, noen ganger må man bare blande to varianter for å lage en ny tredje variant. En såkalt ølcocktail. Jeg har før prøvd å lage både Shandy og Radler, begge skal blandes. I jula kom jeg over Black & Tan som er en lag delt øl! Dette er både spennende og kult, spør du meg. Så da ble det kjøpt inn Ass Pale Ale og Guinness (min første Guinness faktisk).

Fremgangsmåten er ganske enkel, man heller pale ale i bunnen, og stouten etterpå. For å unngå at de blander seg (husk, det kule er å ha den lagdelt), så kan man bruke baksiden av en skje, for å dempe fallet ned i skjeen. Det finnes også egne black & tan skjeer for nettopp denne ølcocktailen.

På toppen ser dere bilde av hvordan min Black & Tan ble seende ut. Dessverre bommet jeg litt på blandingsforholdet, så den er ikke delt på midten. Har lyst til å prøve igjen, men da med en bedre blanding.