Batch #22: Asker Noir

Bilde fra Byggselv.no

Til jul gave jeg pappa (Fiskeslo bryggeri) Nordic Noir bryggesettet fra Nøgne Ø og Bryggselv. Noe vi kunne brygge sammen. Lite visste vi hvor mye arbeid det kom til å bli.

Fra før av hadde vi planlagt å kjøre på med dobbeltmesking, som betyr at i stedet for å meske i 90 minutter, endte vi opp med å meste i 180 minutter, altså 3 timer med mesking, ikke inkludert skylling av den første mesken.

Når vi kom til kokingen var det tid for å tilsette humle, men vi glemte humlepose på den første typen, som igjen første til at pumpa ble tett, som igjen første til at vi ikke kunne bruke spiralkjøleren vår, men måtte ty til å kjøle ned ølen ute. Heldigvis var det nesten minus 10 grader, så det tok ikke mer enn 2 timer.

Etter alt dette endelig var gjort, så glemte vi så klart å måle OG før vi tilsatte gjæringen…kan trygt si at dette ikke var den mest proffe bryggingen vi har gjort, men koselig var det! Lærepengen til neste gang, som vi også har snakket om før, er at det alltid blir mer kluss når vi brygger sammen.

Kan melde at gjæring med kveik blir gjort på baderomsgulvet skrudd opp til 35° grader, så det den kom seg i hvert fall godt i gang! Blir spennende å smake på dette ølet når det er ferdig.

Siden Nordic Noir har såpass høy alkoholprosent, er det vanskelig å karbonere dette naturlig på flaske, så vi gikk til innkjøp av fat for første gang. Er spent på å ta dette i bruk!

Brygget 08.01.2021
Ferdig TBD

Oppskrift finner du på bryggselv.no.

bryggenotater