Batch #21: Hylleblomst og lime

Foto av unsplash-logo Cam James

Flere ganger når jeg har vært innom Bryggselv så har jeg sett at de selger Cider-sett, men ikke sett noe mer på de før en kollega spurte meg om hvordan man kunne komme i gang med brygging selv. Og da fant vi ganske fort ut at Cider-“brygging” var den enkleste og billigste formen for “brygging”. Grunnen til at jeg setter brygging i anførselstegn er fordi man ikke brygger Cider, man setter en Cider. Definisjonen på brygging er en prosess der vann, korn, gjær, og humle omdannes til øl. Noe som ikke skjer når vi setter en Cider.

Så etter å ha sett litt på Cider-sett med kollegaen min, ble jeg fristet til å prøve selv. Så dagen før jeg skulle brygge Nordic Noir med pappa, satt jeg min første Cider! Valget falt på Hylleblomst og Lime, og prosessen var overraskende enkel. Nesten litt for enkelt, da alt var ferdig på under 1 time.

Jeg glemte helt å sjekke OG når jeg satt Cideren, så alkoholprosent kommer jeg ikke til å vite, men vil tro jeg havner på ca 5% som settet sier.

I teorien skal den være ferdig gjæret 15. januar, og drikkbar 22. januar. Blir spennendse å smake på. Blir dette så vellykket som jeg tror det blir, kommer jeg nok til å begynne å brygge dette hjemme i leiligheten.

Satt 07.01.2021
Ferdig 22.01.2021

Oppskriften/settet finner du på bryggselv.no.

smaksrapport

Cideren var ikke drikkbar 22. januar, da den hadde en sterk gjærsmak, men nå nesten 5 måneder etterpå begynner den å bli god. Fortsatt litt mer gjærsmak enn jeg ønsker, men cidersmaken er blitt mye mer fremtrende. Et par måneder til så tror jeg den er ferdig.