Batch #13: Lakrißbier

Foto av unsplash-logo Matt Hoffman

Ble litt mer ølbrygging første uken i 2019 (og planlagt et tredje brygg på søndag!). Også en weissbier, men denne gangen planlegger jeg å tilsette lakrisrot i gjæringen.

Gikk veldig likt som forrige gang, dårlig med utmesking, så tror jeg skal gå tilbake til komfyrmesking, og ikke ovnmesking. Har heldigvis en pose til med weissbier, så vi får se om det er ovnen som er den skyldige.

Brygget 03.01.2019
Meskevann 6l
Skyllevann 6l
Før kok N/A
Etter kok 9l
OG 1.037
FG 1.008
ABV 3.64%
Flasket 19.01.2018
Flasker  
- 0,33l 24 stk
Ferdig 23.02.2019

Oppskrift finner du på bryggselv.no.

bryggenotater

Ble brukt en annen gjær enn nevnt i oppskriften, nemlig M20 Bavarian Wheat gjær fra Mangrove Jack’s.