PS: Denne rapporten ble skrevet et halvt år etter jeg hadde brygget ølen, derfor er den meget mangelfull.
Dette er en øl jeg har brygget før, sammen med min bror (aka Slephenden Bryggeri). Denne gangen brygget jeg den alene, og målet var å lage en ny batch av eplegløgg øl, og gløgg øl, bare med mindre mengde gløgg.
Forrige gang ble det brukt 1 del gløgg, til 8 deler øl, mens denne gangen gikk jeg for halvparten mengde gløgg, altså 1 del gløgg til 16 deler øl. Valg av gløgg ble Jacobs Eplegløgg og Jacobs Gløgg.
Brygget | 09.03.2019 |
Meskevann | 20l |
Skyllevann | N/A |
Før kok | N/A |
Etter kok | 25l |
OG | 1.046 |
FG | 1.006 |
ABV | 5.25% |
Flasket | N/A |
Ferdig | N/A |
Oppskriften er fra Bryggselv.no, men ligger ikke ute på nettet.
* Se eplegløgg-avsnittet
smaksrapport
Vanlig gløgg i øl var ingen høydar, men eplegløggen slo igjen godt an. Fortsatt usikker på hva som er riktig mengde, men den fikk merkbart mindre smak. Har lyst til å prøve igjen, bare med endra mindre eplegløgg, se om jeg kan få en mer nyansert smak.