Batch #26: Mjød seks og syv

Foto av unsplash-logo Elena Leya

Endelig fikk jeg satt i gang å lagd litt mer mjød. Selv om jeg ikke er ferdig med å drikke opp den forrige runden, så var jeg gira på å prøve å lage mjød med bær! Planen er å la den gjære ferdig, og så tilsette bær før jeg skal flaske den. Da slipper jeg å kjøpe store mengder bær, for da kan jeg fordele mjøden i mindre glass og prøve forskjellige bærtyper.

sjette mjød

Denne mjøden ble laget med sommerhonning kjøpt av en kollega.

Satt 01.08.2024
Vann 1,2l
Honning 455g
Rips 600g
Must 2l
OG 1.080
FG 1.004
ABV 10%
Flasket desember

Testet ut en pakke Lallemand Lalvin EC1118 Champagne gjær.

syvende mjød

Satt 01.08.2024
Vann 1,2l
Honning 482g
Solbær 530g
Must 2l
OG 1.085
FG 1.002
ABV 11%
Flasket desember

For å gjøre det enklere å sammenligne med de to første batchene mine valgte jeg en pakke Mangrove Jack’s Mead Yeast M05.

bryggenotater

01.08.24 - Står å gjærer på kjøkkenet, startet å skje ting under en time etter de var satt

xx.09.24 - Sluttet å gjære av seg selv etter en måned-ish

18.09.24 - Tok FG og flyttet de i nye glass

desember - Flasket, smakte litt på det som ble igjen, og virker lovende med tydelig bærsmak, men litt mye gjærsmak, så må stå litt.