Endelig fikk jeg satt i gang å lagd litt mer mjød. Selv om jeg ikke er ferdig med å drikke opp den forrige runden, så var jeg gira på å prøve å lage mjød med bær! Planen er å la den gjære ferdig, og så tilsette bær før jeg skal flaske den. Da slipper jeg å kjøpe store mengder bær, for da kan jeg fordele mjøden i mindre glass og prøve forskjellige bærtyper.
sjette mjød
Denne mjøden ble laget med sommerhonning kjøpt av en kollega.
Satt | 01.08.2024 |
Vann | 1,2l |
Honning | 455g |
Rips | 600g |
Must | 2l |
OG | 1.080 |
FG | 1.004 |
ABV | 10% |
Flasket | desember |
Testet ut en pakke Lallemand Lalvin EC1118 Champagne gjær.
syvende mjød
Satt | 01.08.2024 |
Vann | 1,2l |
Honning | 482g |
Solbær | 530g |
Must | 2l |
OG | 1.085 |
FG | 1.002 |
ABV | 11% |
Flasket | desember |
For å gjøre det enklere å sammenligne med de to første batchene mine valgte jeg en pakke Mangrove Jack’s Mead Yeast M05.
bryggenotater
01.08.24 - Står å gjærer på kjøkkenet, startet å skje ting under en time etter de var satt
xx.09.24 - Sluttet å gjære av seg selv etter en måned-ish
18.09.24 - Tok FG og flyttet de i nye glass
desember - Flasket, smakte litt på det som ble igjen, og virker lovende med tydelig bærsmak, men litt mye gjærsmak, så må stå litt.